lauantai 20. joulukuuta 2014

Joulunviettoa

Vihdoin alkaa ansaittu joululoma! Eilen kävimme joulukirkossa Pyhän Laurin kirkossa ja tänään oli koulullamme joulujuhla. Joulujuhla olikin aikamoinen spektaakkeli! Juhla oli kokonaisuudessaan uutislähetys, joka kertoi koulustamme ja Joulupukista. Ensimmäinen uutinen oli Joulupukin katoamisesta. Reportteri yritti päästä haastattelemaan Joulupukkia, mutta tontut olivat salamyhkäisiä ja kertoivat Joulupukin lepäävän, joten häntä ei mitenkään voinut häiritä. Miten joulun käykään, jos Pukki on kateissa? Saavatko lapset nyt lahjansa?

Koulullammekin oli tapahtunut kummia. Eräällä opettaja oli ollut jo viikkojen ajan poissaoloja, Wilma siis aivan huusi punaisia merkintöjä. Uutisissa näytettiin poissaolevan opettajan tunteja, jotka olivat aivan kaaosta: kikattelua ja hihittelyä, polkupyöräilyä sisällä ja vaikka mitä! Vararehtoria haastateltiin aiheesta ja hän oli aivan hädissään, että mitä nyt pitää tehdä. Oppilaille kun voi antaa jälki-istuntoa, mutta miten opettaja voisi korvata poissaolonsa. Kukaan ei osaa neuvoa...

Uutislähetyksessä kerrottiin myös koulumme siirtyneen nykyaikaan ja käyttämään tabletteja. Kokeilussa on tällä hetkellä Wilma-viestejen sijaan Harry Pottereistakin tuttu Räyhääjä-viesti. Tabletti siis räyhää viestin vastaanottajalleen kaikkien kuullen. Tämä kurinpitotoimi vaikutti toimivalta.

Säätiedotuksessa kerrottiin matalapaineen vallinneen viime aikoina, mutta joulua ja uutta vuotta kohden luvattiin aurinkoisempaa ja toivottiin kovasti lunta. Uutisten lukijoille toimitettiin kesken kaiken lisätiedote Joulupukista ja saimmekin nähdä itse Joulupukin tanssimassa koulullamme. Mysteeri selvisi! Tämä poissaollut opettajamme onkin Joulupukki! Lapset saavat sittenkin lahjansa! Ja oppilaat opettajansa takaisin joulun jälkeen. Tämän opettajan poissaolot kuitattiin sillä, että hänellä oli siis hyvä syy olla poissa.

Nyt on siis joulu pelastunut! Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2015 kaikille!

Uutistenlukijat
Koulumme bändi esitti ihanan kappaleen "Walking in the air"
Teknisten ongelmien vuoksi emme saaneetkaan nähdä tanssiesitystä, mutta toinen uutistenlukija osasi onneksi myös tanssia, ainakin omasta mielestään...
Rehtorimme julisti joulurauhan stadin slangilla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti