perjantai 5. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäivän juhlat

Tänään juhlimme koulussa huomista itsenäisyyspäivää. Juhlan alussa lippu tuotiin juhlallisesti saliin ja asetettiin paikalleen. Seinälle oli heijastettu kuva Kullervosta. Kullervo on Kalevalan ja kalevalaisen kansanrunouden henkilö, jonka kohtalo on traaginen. Juhlan aloitti vähän erilainen riimittely, nimittäin räppi Kullervosta. Yleisö lähti taputtamaan mukaan rytmin ja riimittelyn innostamana.

Saimme kuulla puheen Suomen itsenäisyydestä. Puheen piti yksi yhdeksäsluokkalainen. Hän painotti sitä, että itsenäisyys ei olekaan niin itsestäänselvää kuin moni ajattalee. Nykypäivän kriisit saavat meidät arvostamaan itsenäisyyttämme yhä enemmän. Puheen jälkeen opettajat esittivät laulaen ja soittaen "Täällä Pohjantähden alla". Musiikkiesityksen ajan seinälle oli heijastettuna tunnelmallisia kuvia kotimaastamme.

Sitten olikin vuorossa juhlan kohokohta, nimittäiin yhdeksäsluokkalaisten tanssit. Tansseja oli harjoiteltu ahkerasti ja oikein mallikkaasti ne sujuivatkin. Oppilaat näyttivät upeilta tanssiessaan. Tanssien jälkeen nousimme yhdessä laulamaan Maamme-laulun, ja poistuimme salista Suomen lipun perässä.


"Oi, maamme Suomi..."

Lippu paikallaan.

Juhlan juontajat.

Kullervosta kertova räppi oli mahtava!

Puheen pitäjä.
Opettajatkin esiintyivät juhlassa.

Tanssit alkavat.


Pyörähdyksiä...
Ja askeleet hyvin hallussa.



1 kommentti:

  1. Tuo kaikki näyttää niin tutulta :)
    Terv.vuonna 1993 Sotungista kirjoittanut

    VastaaPoista