torstai 19. marraskuuta 2015

Hyvinvointipäivä 18.11.

Keskiviikkona koulussamme oli hyvinvointipäivä, jolloin ei ollut normaaleja oppitunteja vaan oppilaat kiersivät erilaisia pajoja luokkansa kanssa ja kuuntelivat luentoja. Kutos- ja seiskaluokkalaisilla oli lisäksi päihdevalistusta, jossa kerrottiin päihteiden käytön haitoista.

Wilson Kirwa piti luennon oppilaille kiitollisuudesta. Alkuun hän kertoi lapsuudestaan Keniassa esimerkiksi sen, että kouluun oli juostava 8 kilometriä paljain jaloin neljä kertaa päivässä vieläpä, sillä koulussahan ei saanut ruokaa. Hänen sanomansa oli, että pitää olla kiitollinen vanhemmilleen, opettajille ja Suomelle, eikä saa antaa periksi vaan pysyä positiivisena. Hän painotti myös sitä, että ketään ei saa kiusata ja kaikkia täytyy kunnioittaa. Voi kun kaikki oppilaat muistaisivat tämän myös koulun arjessa. Wilson antoi meille siis paljon ajateltavaa

Outo homo -esityksessä pureuduttiin seksuaaliterveyteen stand up-komiikan keinoin. Esiintyjä kertoi elämäntarinastaan avoimesti ja hauskasti puhuen seksuaalisuudesta, rakkaudesta ja sukupuolesta.

Pajoja oli monia hyvin erilaisia. Niissä piti esimerkiksi piirtää, arvata paljonko tietyt ruuat sisältävät rasvaa, rakentaa ryhmän kanssa paperiarkeista mahdollisimman korkea torni tai ottaa valokuva koko luokasta niin, että luokan oppilaat muodostavat "patsaan", jolla näkyy vaikkapa vain 6 päätä, 9 jalkaa ja 4 kättä. Pajoissa pääsi myös jumppaamaan kasvojen lihaksia tai ulkoilemaan ja tekemään luontotehtäviä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti